Mit fly er forsinket

Det er ved at være sæson for sommerferie, og mange danskere vælger at tage et fly til sydligere himmelstrøg. Det er dog ikke altid, at flyrejsen går helt efter planen, da fly ofte bliver forsinket eller endda udsat for aflysninger.

Hvis det sker for dig, så skal du undersøge mulighederne og reglerne for at få kompensation med det samme. Ifølge europæisk, såvel som dansk, lov skal flyselskaberne give dig en form for erstatning, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes en fejl hos flyselskabet.

Det er værd at bemærke, at flyselskaberne ikke er nødsaget til at give dig kompensation, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes en usædvanlig hændelse, som eksempelvis terror eller politisk uro.

En sådan hændelse kunne være i forbindelse med angrebet på World Trade Center den 9. september 2001, hvor al lufttrafik i hele Vesten stort set var lammet, og fly ikke måtte forlade startbanerne. I så fald er man IKKE berettiget til kompensation.

Hvor stor en kompensation kan man få?

Størrelsen på din erstatning kommer an på, hvor forsinket du er til din destination. Som tommelfingerregel er der kompensation at hente, hvis man er mere end tre timer forsinket til sin destination.

Det kan lyde af en stor forsinkelse, men ofte kan selv en lille forsinkelse være skyld i, at man ikke når sit flyskift.

Forsinkede fly kan give mellem 250 og 600 euro i erstatning, som så skal ganges op, alt efter hvor mange rejsende man er i gruppen. Det er med andre ord muligt at få 250, 400 eller 600 euro gange fire, hvis man er en familie på fire.

Nogle gange afviser flyselskabet at udbetale erstatning. Her kan det være en god idé at søge hjælp hos en jurist med speciale i flyforsinkelser, som nemt kan skaffe dig din retmæssige erstatning.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her