Rejse

Om du rejser på budget med backpack til verdens yderpunkter eller foretrækker den magelige pakkerejse på 5-stjernet resort, er her 6 gode rejsetips, som du forhåbentlig kan få gavn af på dit næste eventyr.

Medbring ekstra kontanter

Mange steder i verden er kontanter stadig det foretrukne betalingsmiddel og hvis uheldet er ude, er de ekstra rare at have – ikke kun i pungen. For hvis du står i en situation, hvor din pung er stjålet eller tabt, er det bare lidt mere ubehageligt i et fremmed land.

Derfor kan det anbefales altid at have lidt ekstra kontanter gemt på sig. Det kan f.eks. være under skoindlæg, i en toilettaske eller måske endda syet ind i en jakke. De kan hjælpe dig med til at blive transporteret tilbage til hotellet eller måske bare at kunne foretage et telefonopkald.

Nyd hverdagslivet

Som turist har man ofte en tendens til at planlægge for meget og stresse over de mange turistattraktioner, der skal besøges. Det er dog sjældent her, at man får de store rejseoplevelser, som sætter sig fast i hukommelsen.

Husk derfor at få pulsen ned og sæt pris på blot at observere hverdagslivet omkring dig. Slå dig ned i en park, på en café eller et torv og nyd det lokale liv omkring dig.

Scan vigtige dokumenter

Som rejsende har man ofte brug for fysiske dokumenter som kørekort, visum, pas og forsikringspapirer. Hvis du mister disse, kan rejsen pludselig blive meget besværlig.

Et godt råd er derfor at scanne alle papirerne hjemmefra og uploade dem til et sted i ”skyen”, som du altid kan tilgå. Den helt simple løsning er bare at sende dem til din egen webmail.

Medbring ørepropper

Om du backpacker, rejser på charter, tager på storbyferie eller noget helt fjerde, skal du altid huske at medbringe ørepropper. De er billige og fylder ikke meget. Til gengæld kan de give dine ører lidt velfortjent fred og ro fra de larmende medpassagerer på den lokale bus i Guatemala, de fulde russiske turister i baren på Costa del Sol eller de gøende hunde udenfor dit to-stjernede vandrehjem i Hamborg.

Far vild

De største ferieoplevelser får man, når man ikke har næsen helt nede i guidebøgerne og følger den slagne vej. Tillad derfor dig selv at fare vild på gåben. Det giver dig mulighed for at opleve dele af byen, hvor rigtige mennesker bor og arbejder. Her finder man ofte eventyret.

Spis lokalt

Husk nu at du er taget på ferie for at slippe væk fra hverdagens trummerum. Gå derfor en stor bue udenom McDonald’s og Starbucks – det har du vist prøvet før. Kast dig i stedet ud i det lokale køkken. Spis hvor de lokale spiser og spørg gerne de lokale hvilke retter og spisesteder, de kan anbefale.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her