Home Familie Præsentér dit barn for sensoriske lege i ferien

Præsentér dit barn for sensoriske lege i ferien

0
Præsentér dit barn for sensoriske lege i ferien

Er det ikke fantastisk, at man kan kombinere leg og læring? Barnet har det sjovt, og samtidig tilegner det sig viden eller færdigheder. Når vi taler om det lille barn, så er det især sanserne, der skal udvikles for fuld hammer. Alt skal læres fra bunden af: Viden om lys, lyd, tyngdekraft, balance, farver og meget andet.

Derfor er der en hel masse sensorisk legetøj, du kan anskaffe dig for at understøtte barnets udvikling. Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Understøt udviklingen af barnets sanser

Børn er nysgerrige og eventyrlystne. De suger læring til sig, for de skal lære at forstå verden og lære at bruge deres sanser:

  • Følesansen
  • Høresansen
  • Synssansen
  • Lugtesansen
  • Smagssansen

Tre af sanserne – føle, høre og syn – kan du finde legetøj, der udvikler og understøtter. Du kan se et stort udvalg af sensorisk legetøj her, der kan gøre ferien lidt sjovere.

Sansespejle

Smarte babyspejle

Lad det lille barn opdage sit eget spejlbillede. Babyer kan få masser af tid til at gå ved at kigge på sig selv i spejlet. Et væghængt babyspejl kan eksempelvis hænges ved puslepladsen, så baby har noget at kigge på, mens der pusles. Det kan også hænges nede ved gulvhøjde, hvor barnets legehjørne er.

Man kan også få bløde puslespilsbrikker med spejle i. Disse kan barnet begynde at sætte sammen, når barnet bliver lidt større.

Spændende hoppebolde

Lad barnet træne sin koordinationsevne med hoppebolde. For at gøre det ekstra spændende og for at stimulere flere sanser, kan du vælge hoppebolde med lys eller asymmetriske hoppebolde. Dette er også en leg, du som forælder kan deltage i.

Sanseklodser eller byggeklodser

Lad barnet udvikle sine evner med sanseklodser eller byggeklodser. Her skal barnet lære at balancere og stable klodserne, mærke på formerne og studere de flotte farver.

Et hammerbræt er en sikker vinder

Du har måske set denne klassiker før – hammer og bræt, hvor barnet skal slå ting ned igennem brættet. Dette er en leg, som de fleste børn finder hylende morsomt. Hvordan får man kuglerne eller pindene til at forsvinde, og hvor bliver de af?

Dominobrikker i træ

Det lidt større barn kan du udfordre med klassiske dominobrikker i træ. Her bliver der for alvor trænet finmotorik og udviklet forståelse for balance og tyngdekraften.

Puslespil i træ

Med et træpuslespil kan barnet lære at sidde og fordybe sig i et projekt. Barnet træner sin motorik og udvikler forståelse for forskellige former.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here