Vandreferie

Det kan være svært at huske at bevæge sig, når man er på ferie. For de fleste betyder det at være på ferie at holde pause fra hverdagen og alle vante rutiner. Selvom man normalt har en aktiv hverdag, kan ferien for mange blive til flere dage med spisning, solbadning og alt for lidt motion. Det er dog vigtigt at holde fast i sunde rutiner, selvom man ikke er i sine vante hverdagsomgivelser.

Hvordan kan du bevæge dig mere på din ferie?

Selvom mange måske træner i månedsvis for at få den perfekte feriekrop, kan det være let at slippe alle hæmninger, når først man er afsted på ferie. På ferien er det let at glemme alt om træningsrutiner og i stedet fylde dagene med mad, afslapning og usunde vaner.

Det er den generelle anbefaling, at voksne mennesker skal gå minimum 10.000 skridt om dagen – mange danskere har i forvejen svært ved at nå det antal skridt i hverdagen, og derfor kommer det heller ikke altid naturligt på ferien. Med et skridttæller ur kan du let blive mindet om at bevæge dig, når du har siddet for længe. Klik her for at se udvalget af de bedste skridttæller ure.

Der findes dog også en række andre tips til, hvordan man let kan bevæge sig, selvom man er på ferie.

Tag trapperne

Mange hoteller og feriesteder vil ofte være udstyret med elevatorer, og som feriegæst kan det være fristende at hoppe i elevatoren i stedet for at gå op på ens værelse på 7. sal. Dog kan det være bedre for dit helbred at tage trapperne – specielt hvis der er tale om en all-inclusive ferie med store måltider dagen lang. Ved at tage trapperne frem for elevatoren, vil du hurtigere nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen.

Forsøg at gå så meget som muligt

Bor man tæt på spisesteder, turistattraktioner og aktiviteter, mens man er på ferie, er det en god idé at tage turen på gåben i stedet for at hoppe ind i en taxa eller en metro. Regelmæssige gåture er en nem og smart måde at få bevæget sig på ferien.

Tjek om feriestedet har et fitnessrum

Mange feriesteder vil ofte have et tilknyttet fitnessområde, hvor feriegæsterne enten gratis eller mod betaling kan benytte træningsmaskiner og andet fitnessudstyr. Har dit feriested et fitness rum, er det en oplagt mulighed at starte feriedagene med lidt træning for at holde helbredet ved lige. På denne måde kan du også slappe lidt mere af resten af dagen med god samvittighed.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her