Tyskerne er fuldstændig fodboldgale, men hvem kan egentlig bebrejde dem. Det er verdens mest populære sportsgren, og det er selvfølgelig også nationalsporten i Tyskland, hvor millioner af mennesker hver weekend følger med i hvordan deres favorithold klarer sig. Derfor er det heller ikke overraskende at Tyskland er en populær destination for fodboldentusiaster.

Nemt og billigt

Med billige billetter, fantastisk atmosfære og moderne stadions er Tyskland også gået hen og blevet en favoritdestination for fodboldturister. De fleste stadions er delt op i sidde- og ståpladser, og fans må stadig drikke rigtig øl af plastickrus ligesom det flyder med tyske bratwurst og kringler. Sammenlignet med lande som Spanien og Italien er det desuden utroligt nemt at planlægge en fodboldtur til Tyskland grundet den tyske effektivitet. Således er kamptidspunkterne fastlagt til langt ud i fremtiden, hvilken er en meget anderledes tilgang, end den man har i Spanien for eksempel, hvor man ofte kun fastlægger kamptidspunkter tre-fire uger ud i fremtiden. I Tyskland har man på samme tid formået at holde billetpriserne nede på et fornuftigt niveau sammenlignet med eksempelvis England, hvor priserne mange steder er skruet helt i vejret.

Time lapse

Hvilke stadions skal du besøge?

Tyskland har mange gode klubber, og lige meget hvilket stadion du vælger at besøge, kan du forvente en ordentlig en på opleveren. Historisk set er Bayern München dog den mest succesfulde klub i Tyskland, og er desuden også blandt de største klubber i verden. Således har holdet vundet de sidste syv Bundesliga-titler, og sidder derfor tungt på tronen i Tyskland. Klubben spiller sine kampe på Allianz Arena, hvor der er plads til 75.000 mennesker, og her er der altid fyldt op til bristepunktet. Stadionet har et meget unikt design, der lyser rødt når Bayern München spiller, blåt når TSV 1860 München spiller og hvidt når der spilles neutrale og internationale kampe. Sydtyskerne spiller noget af det mest attraktive fodbold i verden, og hold der ikke er 100% på toppen, kan hurtigt løbe ind i en ordentlig snitter her. Bayerns er derfor også favoritter hos bookmakerne til at vinde Bundesligaen i denne sæson med odds 1.30 og især grundet de mange mål der ofte scores i Bayerns kampe gør live betting, hver kamp endnu mere underholdende for tilskuerne. Specielt klubbens polske angriber Lewandowski har været en oplevelse for sig i denne sæson, hvor han stort set har scoret hver gang han har rørt bolden.

Dortmunds stadion er også et must-see for rigtige fodboldfans. Tysklands andenstørste klubs fans er desuden blandt de allerbedste i verden, og hvis det lykkedes dig at få billetter til Signal Iduna Park, kan du forvente en oplevelse udover det sædvanlige. Stadionet har plads til 81.000 mennesker, og den gule mur i stadionets sydende er muligvis den mest kendte tribune i verden.

Billetter til kampe

De lave priser kombineret med fodbold fra øverste hylde har ført til rift om billetterne i Bundesligaen. Ligaen har som resultat det højeste tilskuergennemsnit i verden med 43.000 per kamp. Det kan derfor være svært at få billetter men slet ikke umuligt. Næsten alle klubber i Tyskland har nemlig en officiel videresalgsside, og disse sider er for det meste de bedste steder at købe billetter for ikke-medlemmer hvis de er udsolgt fra den officielle klubhjemmeside.. Billetpriserne hos for eksempel storklubberne Dortmund og Bayern varierer mellem 15-80€.

Der er også andre gode bud som at tage en tur til Hamborg for at se FC St. Pauli eller Union Berlin i hovedstaden. Næsten lige meget hvilket stadion du besøger i Tyskland, kan du dog forvente en god og ret unik oplevelse.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her