Home Økonomi Det er sundt at søge inspiration fra udenlandske virksomheder

Det er sundt at søge inspiration fra udenlandske virksomheder

0
Det er sundt at søge inspiration fra udenlandske virksomheder

Mangler du inspiration til din arbejdsplads eller din virksomhed, så kan det være en fantastisk idé at rette blikket mod udenlandske virksomheder, som ofte har en lidt anderledes tilgang til tingene, end vi har i Danmark. Der findes nemlig et hav af processer, som man hurtigt kan få øje på og tage ved lære af, hvis man blot vender blikket mod et af vores nabolande.

Et godt eksempel er brugen af asset management. Det kan være et sandt mareridt at holde styr på alle de tusinder af it-aktiviteter og it udstyr, der hver dag finder sted i virksomheden. I Danmark er vi desværre ikke ret gode til asset management, men mange af vores konkollegaer ude i Europa har taget det til sig i stor stil.

Udenlandske virksomheder er foran på mange parametre

Selvom vi i Danmark lever i en tro på, at vi er med helt fremme på alle teknologiske fronter, så er det desværre ikke altid tilfældet. Mange udenlandske virksomheder gør det markant bedre end de danske, hvilket af eksperter blandt andet beskrives som værende grundet mangel på teknologisk iværksætteri. Der er aldrig blevet stiftet så mange virksomheder herhjemme som i de seneste år, men de fleste virksomheder i Danmark må desværre dreje nøglen om inden for de første 4 år.

Asset management er for mange danskere et fremmedord, hvilket blot understreger vigtigheden af, at man i Danmark gør en større indsats for at fremme teknologisk udvikling, da vi som land ellers risikerer at komme håbløst bagud.

Få inspiration på din næste rejse

Næste gang du drager sydpå på ferie, bør du holde et vågent øje med, om virksomheder i det pågældende land gør ting anderledes, end vi gør herhjemme. Der kan være en masse værdifuld læring i at se, hvordan udenlandske virksomheder tackler forskellige problemstillinger.

Find evt. også inspiration i bøger, blogindlæg, interviews og dokumentarer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here