Lektielæsning

Ferie er – gudskelov – ikke altid lig med studieopgaver. Motivationen er måske ikke til det, og det er de færreste, der ser et stort behov for at medbringe studieopgaver på en ferie. Det kan dog være en god idé, og det behøver som udgangspunkt slet ikke at være en speciel sur tjans. Vi vil herunder kigge nærmere på, hvorfor du faktisk bør tage studieopgaven med på ferie, og hvordan det kan optimere dit tidsforbrug på studiet.

Undgå en stresset periode inden ferien

Det vil ofte være sådan, at når man skal afsted på ferie, så forsøger man at komme så meget i bund med sine studieopgaver som muligt. Det giver i og for sig også rigtig god mening, men det skaber en meget hektisk periode inden ferien. Ofte vil man ikke nå alt, inden man tager afsted, og så har man pludselig også en travl og hektisk periode efterfølgende.

I stedet bør man kigge på, hvilke studieopgaver der kunne give mening at tage med på ferien. Nogle af de opgaver, der måske ligger mere til højrebenet, og som eksempelvis kunne klares, mens der er ventetid i lufthavnen, vil være oplagte at tage med her.

Man kunne derudover også beslutte sig for, at man ikke ønsker at læse korrektur på den opgave, som man skriver på ferien. Noget af det kedeligste, når man har skrevet en lang rapport, er at udføre korrekturlæsning. Heldigvis kan man bestille hjælp til studiekorrektur, så du ikke er alene om at korrigere din opgave.

Brug tiden fornuftigt

Når du tager dine opgaver med på ferien, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke slapper af. Du formår derimod at bruge tiden fornuftigt, og pludselig opdager du måske, at opgaverne ikke er så slemme igen.

Et godt tip er dog at lade bøgerne blive derhjemme og kun tage de opgaver med, som kræver eksempelvis en computer. Det kan hurtigt blive belastende, hvis du skal have hele pensum med i kufferten.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her