Home Oplevelser Brug ferien på at brygge din egen øl

Brug ferien på at brygge din egen øl

0
Brug ferien på at brygge din egen øl

Det er ikke alle, der har lige nemt ved at fylde ferien ud med aktiviteter og underholdning. Du bør dog bruge tiden på at dyrke dine hobbyer og interesser. Hvis du har en stor passion for øl, så bør du forsøge at brygge din egen. Det kunne nemlig være et interessant og underholdende ferieprojekt.

Der er mange, der tror, at det er besværligt at give sig i kast med ølbrygning. Det har dog aldrig været lettere, da markedet byder på flere beer kits. Med et sådant beer kit er du garanteret, at det er en simpel proces at brygge din egen øl. Derfor kan du også gøre dette til et ferieprojekt.

Hvad er et beer kit?

De fleste, der beslutter sig for at kaste sig over hjemmebryg, vælger at starte med et beer kit. Det er en simpel måde at brygge øl på, og markedet indeholder beer kits for enhver smag. Det kan bedst betragtes som et startsæt, der indeholder maltekstrakt tilsat humle, der er tappet på dåse og pakket sammen med ølgær.

Der medfølger også en guide til ølbrygning ved køb af det respektive sæt. Derfor er det også nemt at komme i gang. Enkelte sæt kræver, at man selv tilsætter sukker, hvilket gøres for at skabe alkohol i øllet. Det frarådes dog at bruge sukker i for store mængder, eftersom du som hovedregel bør brygge på malt.

Fordele ved brug af et beer kit

Der er flere fordele forbundet med brugen af et beer kit. Det inkluderer følgende:

  1. Det er nemt og kræver minimal brug af udstyr.
  2. Det kræver ikke mere end 45 minutter – herefter er øllen klar til gæring. En drikkeklar øl er klar efter 3-6 uger.
  3. Det er den billigste måde at lave din egen øl på.

Ulemper ved brug af et beer kit

Der er også en række ulemper forbundet med beer kits. Det er dog begrænset til disse:

  1. Et beer kit er lavet på forhånd. Det skal derfor kun blandes med vand, og du kan derfor ikke påvirke ølsmagen.
  2. Du får ikke et indgående kendskab til hverken ingredienser eller selve processen bag ølbrygning.

Du skal ikke bruge andet end en elkedel eller en lille gryde. Derfor vil det være et glimrende hobbyprojekt, du kan hygge dig med i ferien. Og husk på; en øl smager bedre, hvis du selv har stået for selve brygningen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here