Hav

Smukke seværdigheder, spændende attraktioner og lækkert vejr er ikke noget, man behøver at rejse til udlandet for at finde. Alt dette og meget mere finder man på Bornholm, som man også i folkemunde kalder ”Østersøens perle” eller ”Solskinsøen”.

Sidst nævnte er der også en rigtig god grund til, for på Bornholm er sommeren lang, varm og fyldt med mange timers solskin. Årsagen til dette er øens placering midt i Østersøen, og placeringen påvirker det bornholmske klima i sådan en grad, at man intet andet sted i Danmark oplever lige så mange solskinstimer, lige så lidt regn og en lige så lang sommer som på Bornholm.

Kunne man godt tænke sig på sin ferie at komme væk fra de vante rammer men uden at rejse flere tusinde kilometer væk, så er Bornholm en oplagt destination at besøge.

Bornholm er perfekt til en aktiv ferie

Bornholm byder på en smuk og vild natur, hvor du kan opleve alt lige fra idylliske blomsterenge til voldsomme klipper og vilde bølger. Den unikke natur på Bornholm er derfor perfekt for dem, som ønsker en aktiv ferie.

Vandring er for eksempel en oplagt aktivitet, for øen har mange skovstier, strandstier og klippestier. Vil du virkelig suge den bornholmske natur til dig, kan du gå langs kysten på den gamle redningssti. I dag er den kendt som kyststien, som går rundt om Bornholm. Kyststien er 120 km lang. Uanset om du vælger at gå hele eller dele af ruten, så kommer du til at vandre gennem en enestående og alsidig natur.

Oplev vandet og højderne på Bornholm

Det er dog ikke kun til lands, at du kan nyde Bornholm. Bornholm er kendt for sine kyster, og er man en rigtig vandhund, kan man for eksempel tage en dukkert i det krystalklare vand og efterfølgende slappe af på det silkebløde sand.

Dyrker du wind- eller kitesurfing, vil du nyde godt af Bornholms skiftende vindforhold. Her er derfor noget for enhver surfer, uanset om man er nybegynder eller øvet.

Vil du op i højderne, byder Solskinsøen også på rige muligheder indenfor klatring. Der findes få restriktioner for klatring, men man bør være opmærksom på, at nogle klatreområder ligger på privat grund. I sådanne tilfælde bør man altid spørge lodsejeren som lov først, inden man begynder sin klatring.

Nogle klatresteder er ejet af Naturstyrelsen, og her kan man frit klatre. Er man mere end fem personer, der klatrer sammen, er der dog en regel om, at man skal ansøge om lov først.

Man bør også altid undersøge, hvorvidt ens udsete klatreområder har midlertidige restriktioner på grund af ynglende fugle eller granitbrydning.

Hold ferie i ro og mag med fuldt fokus på afslapning

Vil du holde ferie på Bornholm, kan du overveje at leje et sommerhus som din base. Der er klare fordele ved at vælge et sommerhus frem for et hotelværelse, og det er blandt andet flere kvadratmeter for pengene, adgang til et regulært køkken, og den simple komfort ved at have sin egen feriebolig i stedet for et hotelværelse.

Der er mange sommerhuse Bornholm, og de er fordelt over hele øen. De mange muligheder gør, at du nemt kan tænke dit logi ind i planlægningen Vil du bo lige ned til vandkanten, eller vil du bo tæt på en bestemt strand, så er det ikke noget problem.

Sommerhusudlejning er rigtig nemt på Bornholm, og de mange udbydere har været i branchen i mange år. Det sikrer god og professionel service på lige fod med de etablerede hoteller i byerne.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her