Home Oplevelser 3 byer, du bør opleve i det centrale USA

3 byer, du bør opleve i det centrale USA

0
3 byer, du bør opleve i det centrale USA

Har du tænkt på, hvad der ligger i det ‘ukendte’ centrale USA? De fleste ved, at der findes store byer og fantastiske attraktioner langs både øst- og vestkysten i USA, men ved du, hvad du bør se i det centrale USA?

Denne artikel giver dig tips til, hvilke byer du bør besøge på en rejse i USA, hvis du kunne tænke dig at stifte bekendtskab med den amerikanske midterlinje.

Dallas, Texas

Du har helt sikkert hørt om tv-serien Dallas, men ved du egentlig, hvad byen i Texas byder på? Lad os kigge på byens facts:

Indbyggere: Estimeret til 1.3 millioner

Rangering blandt største byer i USA: Den 9. største

Mest kendte attraktion: Dallas Arboretum and Botanical Gardens

Dallas er en spændende by og huser også nogle flotte bygninger. Rent historisk er byen ikke så gammel, som vi kender det fra Danmark med byer, der blev stiftet i 1100-1200-tallet. Byen blev indstiftet i 1856 og har derfor en kort, nyere historie, som også afspejles i den arkitektur, man finder i byen. Da byen er næsten to gange så stor som København, må man forvente noget storslået. Besøg gerne den populære botaniske have, Dallas Arboretum, hvor man kan nyde en gåtur i smukke miljøer, der er prydet med farvestrålende blomster, træer, fisk og andre flotte formationer.

Kansas City, Missouri

Selvom byen har navnet ‘Kansas City’, ligger byen dog ikke i Kansas, mærkeligt nok. Byen hører til i Missouri, hvor den udgør den største by. Lad os kigge på byens facts:

Indbyggere: Omkring 481.000 indbyggere

Rangering blandt største byer i USA: 37. største

Mest kendte attraktion: Nelson-Atkins Museum of Art

I Kansas City er der nok at lave. Tag en tur forbi Nelson-Atkins Museum of Art – ikke nødvendigvis for kunsten men bygningen i sig selv. Bygningen er en moderne og næsten futuristisk, enkel bygning, der danner indtryk på nethinden. Besøg samlingen af kunst og opdag, hvordan et amerikansk galleri bør opleves. I Kansas City er der også en del krigshistorie, og man har et World War 1 mindested, hvor soldater har samledes for at mindes de døde. Byens historie går ikke længere tilbage end omkring 1850’erne, hvor byen blev stiftet.

Minneapolis, Minnesota

Minneapolis ligger i staten Minnesota og grænser op til den berømte Mississippi-flod. Lad os få styr på fakta:

Indbyggere: Cirka 382.000

Rangering blandt største byer i USA: 46. største

Mest kendte attraktion: Walker Art Center eller Lake Calhoun

I byen finder man store mængder historie i alle afskygninger – historiske, kulturelle og civil-rights-relateret. Byen har tradition for at samarbejde med mange forskellige etniciteter og folkeslag, og det er særligt repræsenteret via the American Swedish Institute, der både er et museum og et institut for kultur, migration og miljø.

Mange trækkes til byen, netop fordi den tilbyder et miljø, hvor man kan lære mere og udfolde sin kreativitet. Desuden kalder man også byen for en sø-rig by, da der findes mange søer, floder og andre vandområder nær byen. Særligt Lake Calhoun har en vigtig betydning, omend den er opkaldt efter tidligere udenrigsminister John Calhoun, der var fortaler for slaveri, hvilket også har været til diskussion i byen.

Tak fordi du læste med. Vil du have professionel hjælp til at sammensætte en rejse til USA, så klik dig ind her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here