Danmark

Der er ikke nogen der siger, at det er obligatorisk at tage til udlandet for at tage på ferie. For mange danskere kan ferie være lig med strande, havet, sol, sommer og varme, mens det mest af alt handler om at komme væk fra hverdagen og få ladet batterierne op. I dag fokuserer vi på når turen går til Aarhus.

Besøg den næststørste by i Danmark

Aarhus er den næststørste by i Danmark og det største byområde i Jylland takket været sine ca. 273.000 indbyggere. Byens historie kan spores helt tilbage til midten af 700-tallet, selvom at den først officielt fik købstadsrettigheder i juli 1441.

Centrum af byen ligger i en ådal ved Aarhus Å og byens navn kommer også fra det old danske Ārōs, der betyder ”åens munding” som beskrevet https://www.visitaarhus.dk/oestjylland/. Mange af bydelene i byen ligger på bakker langs ådalen, mens forstæderne kan befinde sig både i højt- og lavtliggende terræn.

ARoS Aarhus Kunstmuseum blandt top 10 mest populære turistattraktioner i Danmark

Aarhus er kendt for storartet kunst og derfor er der ikke noget at sige til at ARoS Aarhus Kunstmuseum er blandt top 10 mest populære turistattraktioner i Danmark ifølge www.berlingske.dk/virksomheder/. Museet blev besøgt af 659.000 besøgende i 2017 hvilket placerede dem på en niendeplads på listen, som ikke overraskende blev toppet af Tivoli og Dyrehavsbakken. Når det kommer til museer er ARoS Aarhus Kunstmuseum det næstmest besøgte museum i Danmark efter Louisiana Museet i Humlebæk.

ARoS Aarhus Kunstmuseum blev etableret tilbage i 1859 og derfor er der tale om det ældste offentlige kunstmuseum i Danmark udenfor København. I 2004 åbnede museet op med kunstudstillinger i en ny og moderne bygning designet af de danske arkitekter Schmidt Hammer Larsen.  På selve museet kan du blandt andet besøge den enorme kunstudstilling med værker fra den danske guldalder helt op til nyere tid.

Planlæg dit ophold i forbindelse med Superliga fodbold

I Aarhus er der mest af alt fokus på fodbold, når det kommer til sport af bedste kaliber. Det børsnoterede selskab Aarhus Elite ejer fodboldholdet AGF, som spiller på hjemmebanen Ceres Park. Du har sikkert hørt om AGF enten i form af nyheder om odds ved superliga betting på fx https://extra.bet365.dk/news/da/ eller set deres kampe i TV, men vidste du at der er tale om en af de mest succesfulde danske fodboldklubber? AGF er den klub, der har vundet den danske pokalturnering DBU Pokalen flest gange i historien i og med at de har vundet turneringen ni gange indtil nu.

Dog er det et stykke tid siden at de sidst kunne løfte pokalen op over hovedet. Sidst AGF vandt pokalturneringen var i 1996 og da FC København vandt pokalturneringen i 2017 halede hovedstadsklubben sig for alvor ind på den århusianske klubs rekord. AGF har vundet DBU pokalen ni gange og FCK har vundet pokalen otte gange. Alligevel er det en stor oplevelse at tage til en fodboldkamp på Ceres Park, hvor de lokale fans altid sørger for at sætte gang i en fest.

Så hvis du er ved at planlægge årets ferier, så er Århus et godt bud.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her