Home Oplevelser Sådan kan du holde ferie i Danmark

Sådan kan du holde ferie i Danmark

0
Sådan kan du holde ferie i Danmark

Hvis du gerne ville holde en interessant ferie og hygge med familien, men måske ikke har et særligt, højt budget og ikke vil tage til udlandet, kan det måske virke, som om det ikke er muligt at holde ferie overhovedet. Men det er faktisk mange måder at holde ferie i Danmark, hvis man undersøger lidt. Læs her om gode råd til, hvad du kan lave i ferien uden at forlade Danmark.

Sommerhus

Ferie i et sommerhus er ofte undervurderet, men det er en rigtig god mulighed for hele familien at slå sig sammen i ferien. Man kan leje et sommerhus i en uge og udforske et sted, man ikke har været for. Det er også rigtig behageligt at bo i sit eget hus i stedet for et hotel eller lignende.

Det er også rigtig praktisk, hvis man har børn, da der ofte er store, udendørs områder, som der kan lejes ved. Nogle sommerhuse har også ting specielt til børn, som trampolin eller en lille legeplads, specielt hvis det er et stort sommerhus. Kig her for lastminute tilbud på sommerhusleje.

Dagsoplevelser

Selvom det måske ikke er særlig tydeligt, er der mange steder at opleve i Danmark. Der kan altid laves en interessant dagstur for familien, eller der kan bruges et par dage på det. Oplevelser i Danmark som Legoland, Egeskov, slot og Djurs sommerland er nogle kendte muligheder. Der er dog også andre muligheder, hvis man har oplevet de steder allerede, og gerne vil se noget nyt.

Bridgewalking på Lillebælt er en mindre, kendt mulighed, som er rigtig interessant, og ikke mange har prøvet det. Det er dog ikke så passende for mindre børn. De nye skovtårn er også en rigtig god mulighed, eller Møns klint er et interessant og lærerigt sted.

Camping

Campingferie er en uddøende feriemulighed, men det er stadig utroligt mange campingpladser rundt omkring. Det har tidligere i Danmark til hvor store hytter på campingpladser måtte være, som har gjort camping mindre populært i Danmark, men det krav er blevet fjernet.

Det er derfor nu muligt at finde luksuriøse hytter på campingpladser, og det er en rigtig god ide. Campingpladser ligger normalt i områder med ting at se eller i strandområder. Man kan derfor tage på camping med forskellige formål at opleve eller for at slappe af.

Du kan også, hvis du ikke vil leje en hytte på en campingplads, leje en campingvogn. Det er specielt praktisk, hvis I ikke er mange mennesker, og hvis I gerne vil køre rundt til forskellige campingpladser og opleve mere af landet.

Oplev landskabet

I Danmark er det blevet populært at tage på cykelferie, det er også en god måde at opleve steder og opleve det danske landskab. Det gør det også muligt at se steder, som man ikke kan komme til med bil, og giver en meget mobilitet, så man bare kan tage et telt med, og slå sig ned der, hvor man lige finder sig til rette.

En anden måde at opleve landskabet er på hesteryg. Dette har ikke ligeså meget mobilitet og passer bedre til et specifikt område. Men det er en utrolig god måde at opleve naturen uden at se det fra et turistsynspunkt.

Det er også en rigtig god måde at komme væk fra byen, teknologien og alt, der kan stresse i hverdagen. Det er også en god måde at røre sig i ferien, så man ikke ender med at ligge på sofaen med Netflix i en uge. Et rigtig godt sted at ride er på Rømø, der kan man specielt ride islændere, som er rigtig gode til det våde terræn, og de lange, smukke strande.

Hvis man er rytter, er islændere også en helt anderledes oplevelse, da islændere har nogle helt andre gangarter end alle andre heste. Et andet sted, hvor der er mulighed for at ride islændere, er på feddet, og det sydlige Fyn.

Kulturel ferie

Danmark har en utrolig interessant historie og har en helt unik kultur. Det er der rig mulighed for at opleve i mange af storbyerne på museer, restauranter og kunstudstillinger. Dette er selvfølgelig ikke den mest passende ferie for børnefamilier, men det er en god slags ferie for familier med teenagere, der f.eks. skal til eksamen i historie.

Mange steder kan man også finde museer, der er gratis på visse dage hele tiden eller for folk under 18. Et eksempel på det er Arken i Hundige. Hvis man er en familie med børn, der går på gymnasiet, er der også mange hoteller eller restauranter, der tilbyder studierabat. Dette er altid vigtigt at undersøge, for man tager et sted hen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here