Mand på båd

Du må – som udgangspunkt – ikke bruge firmatøj i fritiden. Hvis din arbejdsgiver har betalt for beklædning, der skal bruges, når du er på arbejde, men som også kan bruges privat, så skal du svare skat af tøjets værdi. Hvis du har svaret skat af tøjets værdi, så er det naturligvis tilladt at bruge firmatøjet i fritiden.

Der er naturligvis en række bagatelgrænser i denne sammenhæng. Hvis du er på vej hjem fra arbejde, så må du naturligvis gerne have tøjet på – det samme gør sig gældende, hvis du er på vej til arbejde. Du må dog ikke bruge det på en fridag, hvor du skal på café, i supermarkedet m.m. Kun hvis der er svaret skat af værdien.

Firmatøj må ikke anvendes i private sammenhænge

Derfor er det også lidt en balancegang. Du må gerne bruge det i din fritid, såfremt du er på vej til eller fra arbejde. Du må dog ikke anvende det i private sammenhænge. Er det så ensbetydende med at du ikke må stoppet i Føtex på vej hjem fra arbejde? Nej, det må du selvfølgelig gerne.

Det er dog ikke tilladt at iklæde sig firmatøj (heller ikke selvom det er profiltøj med tydelige logoer), hvis du ikke skal på arbejde. Hvis du har modtaget tøj, der bruges i dit daglige virke, men som også kan bruges i private sammenhænge, så skal der svares skat af tøjets værdi, hvis du ønsker at bruge det til private formål.

Kan jeg få produceret profiltøj uden at skulle svare skat?

Du kan sagtens få produceret profiltøj, der kan bruges af firmaets ansatte, uden der skal svares skat af dets værdi. Det kræver dog at det er en del af den daglige arbejdsuniform, da det ellers ikke er tilladt at give de ansatte tøj. F.eks. kan en direktør ikke få finansieret et jakkesæt af firmaet, uden at svare skat af dets værdi.

Hvis du gerne vil have fremstillet profiltøj med firmalogo, så har du et væld af muligheder. Der findes nemlig mange danske producenter af denne type beklædning. Du kan eksempelvis finde et stort udvalg af profiltøj fra ID Identity her. Det er dog ikke noget, der må bruges i fritiden, med mindre det gives i form af en gave.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her