jagtrejser

Flere og flere danskere vælger at tage på en jagtrejse i løbet af deres liv. Størstedelen af de jægere, der tager på en jagtrejse, vælger at tage af sted igen. Dette er med god grund. At rejse væk på en jagtrejse er en oplevelse udover det sædvanlige. Man får dedikeret sin tid 100 % til jagten og bliver derfor ikke forstyrret af familie, venner, arbejde eller andre praktiske gøremål. Har du en kærlighed for jagt, bør du uden tvivl få afprøvet en jagtrejse selv. Men hvor skal man tage hen, og hvad skal man jage? Dette kan du læse mere om i denne artikel, hvor du kan blive inspireret til din næste – eller første – jagtrejse.

Hvor skal rejsen gå hen?

Når man vælger at tage på en jagtrejse, skal man selvfølgelig beslutte sig for, hvor turen skal gå hen. På grund af jagtrejsers store popularitet findes der et væld af forskellige rejser. Dette betyder, at du har rig mulighed for at vælge din destination.

Destinationen afhænger af, hvilken type dyr du ønsker at jage. Er du til antilopejagt, er Namibia eller Sydafrika de perfekte steder. Baleariske vildgeder er at finde i Spanien, mens bekkasin- og sneppejagte foregår i Nordirland. Du kan også rejse til Tyrkiet, hvor du kan skyde bezoar, eller tage til Rusland eller Kroatien på bjørnejagt. Mulighederne er mange, og det gælder blot om at vælge den destination, som byder på det ønskede bytte.

Hvad skal man jage?

Som tidligere nævnt har jagtrejsens destination en stor betydning for, hvilken type dyr man kan jage. Bøfler er et efterstræbt bytte, og her gælder det om at lave et sideskud eller et frontskud. På denne måde sikrer man sig, at man får skudt dyret på den mest humane måde. Ønsker du at nedlægge det store dyr, kan du rejse til Burkina Faso eller Australien.

Bjørne er også et populært dyr at jage. Uanset om man er til brun- eller sortbjørne, vil et sådant bytte være fantastisk at få ram på. Når det gælder skud af en bjørn, skal man huske på, at den har små lunger, hjerte og træfområder. Derudover ligger det længere bagud og lavere end hos et hjortedyr. Træning på en bjørnefigur med en anatomisk bagside er derfor at foretrække, hvis man har et ønske om at nedlægge en bjørn.

Husk jagttegnet

Inden du overhovedet kan gå i gang med planlægningen af din næste jagtrejse, er det vigtigt, at du får taget dit jagttegn. Jagttegnet er en forudsætning for, at du overhovedet kan gå på jagt lovligt, og det er derfor en essentiel del. Du kan her læse mere om det at tage et jagttegn, så du bliver fuldstændig klar til din næste rejse. Skal jagttegnet tages hurtigt, kan du faktisk tage et weekendkursus. Her vil du blive klædt godt på som jæger over en kort tidsperiode. Dette er perfekt for dig, som har travlt i hverdagen, men som har et brændende ønske om at udleve drømmen som jæger.

Dette var alt det, du skal vide om jagtrejser. Husk at nyde turen, da det er en fuldstændig uforglemmelig oplevelse.

EFTERLAD ET SVAR

Efterlad en kommentar
Indtast dit navn her